Tehtyäni Linnun ihanaa jauheliha-ananaspannua, odotin jo innolla sen jämistä tulevaa pizzaa. Samalla halusin testata Kirsin keittiöstä löytäämääni varsin erikoisen kuuloista pizzapohjaohjetta. Jauhelihapannua ei jäänyt kovin paljon, joten kolmasosan pizzasta tein tomaattitonnikalasta. Pizzapohja oli varsin onnistunut, pehmeä, vähän pannarimainen, mutta ei kuitenkaan. Tulee tehtyä toistekkin tuolla ohjeella, vaihdoin vehnäjauhot hiivaleipämalliin.

515286.jpg

Pohja:

3  munaa

1 prk  maitorahkaa

1 dl  hiivaleipäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

ainakin 1 tl  suolaa tai yrttisuolaa

Vaahdota munat. Lisää rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, mausta suolalla. Lorauta leivinpaperin päälle uunipannulle liraus öljyä. Kaada löysä taikina pellille ja levitä lastalla. Lisää
taikinan päälle täytteet (eli minulla jauheliha-ananaspannun jämät, reilusti sipulirenkaita, tonnikalaa tomaatissa, kevyttä juustoraastettaja tomaattisiivuja sekä pizzamaustetta) ja paista (Kirsin mukaan 175,
mutta tuntui minusta alhaiselta lämmöltä pizzaan, paistoin 200) kauniin väriseksi.