Hyvää isänpäivää kaikille! Meillä isi paiskii töitä koko päivän, joten mitään hurjia juhlallisuuksia ei ehditä pitää. Ruuaksi on täytettyjä liharullia ja jälkkäriksi mustikkapiirakkaa.
Tämä kuuluu kategoriaan: vanhat kestosuosikkini. Tämä pohja on murotaikinaksi maukas, kardemumma kun on aivan ihanaa mustikan kanssa.
Pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Täyte:
n. 8 dl mustikoita (sekaan voi heittää myös vattuja, kuten tälläkertaa minä tein)
3/4 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 rkl juoksevaa margariinia
Ota marjat sulamaan hyvissä ajoin, jos käytät pakastettuja. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte tasaisesti päälle. Paista 175 - 200 asteessa 20-30 minuuttia. Laitoin tuon lämpötilan noin, kun minulla ohjeessa lukee, että 200 asteessa puoli tuntia. Vaan kun ei se tahdo ottaa niin kauaa tuo kypsyminen...
Kommentit