Huomaatteko uuden sivupohjan, joka on vielä vähän tekeillä, mitäs tykkäätte? Olen pitkään haaveillut pullapohjasta...

 

Sitten itse asiaan. Vaihteeksi kevyttä arkikeittoa. Kun kaalin lisää vasta loppuvaiheessa, se antaa kivasti suutuntumaa keittoon. Itse tein tätä jättiannoksen ja pakastin loput paniikkipäivien varalle. Ohje on kuitenkin vähän pienempään annokseen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 408992.jpg

 

1 sipuli

 

10 – 15 cm  purjoa

 

1 iso porkkana

 

1 l  vettä

 

1-2    liemikuutiota

 

n. 50 g  rikottuja ohrasuurimoita

 

lohko valkokaalia

 

100 – 150 g  palvikinkkua

 

n. 500 g  perunoita  (tai peruna-sipulisekoitusta)

 

(yrttisuolaa, turaus ketsuppia, yrttisekoitusta esim. Provencale)

 

Kuori ja paloittele kasvikset (jos käytät tavallisia perunoita, lohko kasvikset, jos käytät peruna-sipulisekoitusta, tee suikaleita). Kuullota sipulia ja purjoa öljytilkassa hetkinen. Lisää vesi, liemikuutiot, ohrasuurimot, porkkanapalat ja perunat (jos käytät tavall. Perunoita). Keitä 20 – 30 minuuttia. Lisää keittoon kaali- ja kinkkusuikaleet (ja perunasipulisekoitus, jos sitä käytät). Kuumenna ja keitä vielä 5 – 10 minuuttia. Tarkista maku. Lisänä maistuu ruisleipä.