Muusia jäi yli, joten tein siitä pizzapohjan. Täytteeseen laitoin mm. parsakaalia, joka ei tahdo oikein upota pojalleni. Hän ei huomannut mitään, ennenkuin kerroin. Siinä vaiheessa hän oli jo ehtinyt kehua pizzaa erinomaiseksi, joten loppukin meni hujauksessa =)

1301519.jpg

Pohja:

n. 400 g  perunamuusia

n. 2,5 dl  rouheisia sämpyläjauhoja

1,5 tl  leivinjauhetta

½ tl  suolaa

½ tl  valkosipulijauhetta

n. ½ dl  juoksevaa margariinia

Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Täyte:

400 g  kevyttä jauhelihaa

2 sipulia silppuna

1 iso porkkana raasteena

n. 200 g  parsakaalta pienenä silppuna

1 pikku purkki tomaattipyreetä

reilu desi ketsuppia

2 tl  paprikajauhetta

n. 1 tl  suolaa

1 tl  karria

1 rkl  basilikaa

1 prk  ananaspaloja

kevyttä juustoraastetta

ohuita tomaattisiivuja

pizzamaustetta tai oreganoa

Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää porkkana ja parsakaali. Hetken pyöräyteltyäsi voit lisätä tomaattipyreen ja ketsupin sekä mausteet. Lisää lopuksi ananaspalat.

Kaulitse pohja leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi (kostuta leivinpaperi, niin pysyy paikallaan). Levitä täyte tasaisesti levylle. Ripota päälle juustoraastetta. Päällimmäiseksi tomaattisiivut ja pizamaustetta tai oreganoa.

Kypsennä 225-250 kauniin väriseksi, noin 20 minuuttia.