Anna-Leena Härkönen on nero. Olen aina pitänyt hänen kolumneistaan, mutta nyt luin (uudelleen) hänen kirjansa Sopan syvin olemus. Siitä löysin tämän aivan kertakaikkisen ihanan ja helpon sitruunakastikkeen ohjeen. Kaikki sitruunanystävät, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Lisäsin itse kastikkeeseen broileria, ripauksen sokeria ja suolaa, joita se mielestäni kaipasi, lisäksi käytin kevyttuotteita (jota Anna-Leena ei kyllä hyväksyisi...). Tätä meillä tullaan tekemään usein, lapsetkin tykkäsivät! Sainpa kokeilla lahjaksi saamaani nauhapastaakin, joka sopi kastikkeen kanssa loistavasti.
400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
ruskista nämä hyvin ja jätä odottamaan.
Kastike:
2 rkl Oivariini 60%
2 rkl jauhoja
3 dl vettä
puolikas kanaliemikuutio
puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 dl Keiju kasvisrasvasekoitetta 14 %
2 rkl Oivariini 60%
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
Sulata rasva ja lisää jauhot. Pyörittele sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita huolellisesti. Lisää kanaliemikuutio. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitruunanmehu, kuori ja kasvisrasvaskoite. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon toinen rasvaerä ja sekoita hyvin. Maista, ja lisää halutessasi suolaa ja sokeria. Lopuksi lisää joukkoon ruskistetut broileripalat. Anna hautua muutama minuutti. Tarjoa nauhapastan kera. Myös keitetyt vihannekset maistuvat ihanalta tässä soosissa! Lisäksi tietenkin salaattia.
Kommentit