Löysin pakastealtaasta ruislehtitaikinaa (Kymppi-merkkistä). Pakkohan sitä oli kokeilla, vaikka rasvaprosentti oli 25... Oikein hyvin teki tehtävänsä, en sitten osaa sanoa, kuinka paljon terveellisempää on kuin tavallinen lehtitaikina. Joka tapauksessa piirakka oli hyvää, myös kylmänä ketsupin kanssa... =)

Meidän perheessä tämä koristelu menee vähän harakoille, minä kun tein kaloja, poikani luuli niitä ananaksiksi ja mieheni luuli että pikkukalat olivat vahinkoja....

1241898.jpg

1 pkt  Kymppi ruislehtitaikinaa

2 dl  täysjyvä- tai tummaa riisiä

1 kalaliemikuutio ja vettä

150 g  pakastepinaattia

300 g  kypsää lohta (käytin uunilohen jämät, eli olivat maustettuja)

2  keitettyä kananmunaa murskattuna

½  punainen paprika kuutioina

1 sipuli silppuna

1  maustekurkku kuutioina

2 dl  kevyttä creme fraichea 12 %

1 tl  yrttisuolaa

1 tl paprikajauhetta

valkopippuria

Sulata pinaatti, keitä riisi kypsäksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Maista täytettä, jos se on hyvää näin, niin on hyvää myös piiraassa... Lisää mausteita makusi mukaan.

Kaulitse toinen taikinapala pohjaksi ja toinen kanneksi. Levitä täyte pohjalle ja nosta toinen levy päälle. Ajele reunat siistiksi taikinapyörällä ja tee ylimääräisestä taikinasta koristeita. Pistele piirakka ja kypsennä sitä 200 asteessa noin 40 minuuttia, tai kun on hyvän värinen.