Tein tämän kakun tilauksesta, joten itse emme päässeet maistelemaan. Oli kuulema ollut kuitenkin hyvää. En ole kovin harjaantunut pursottaja, joten tein tämän varman päälle. Kokeillaan joskus toiste vähän
monimutkaisempia kuvioita!

515285.jpg

Kakkupohja:

4  munaa

2 dl sokeria

1,5 dl  vehnäjauhoja

0,5 dl  perunajauhoja

1 tl  leivinjauhetta

Kostutukseen: n. 1 dl  Sprite Zero -juomaa

Väliin:

1 prk  Keiju Vanilja tuorejuuston kaltaista kasvisrasvavalmistetta

n. 1 dl  kevytvispiä vaahdotettuna

2 rkl  sokeria

lakkahilloa

Kuorrutuskinuski (pienempikin määrä riittää):

2 dl  vispikermaa tai kuohukermaa

1 dl  sokeria

1 dl  fariinisokeria

2 tl  vaniljasokeria

Koristeluun:

n. 2 dl  kevytvispiä vaahdotettuna

1 tl  vaniljasokeria

sokeria

Kakkupohja kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta se ei murene leikatessa (esim. pakkaseen, sulata se leivinliinaan käärittynä ritilän päällä, sulaa muutamassa tunnissa). Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Paista 175 asteessa kypsäksi, noin puoli tuntia.

Täytä kakku tarjoamista edeltävänä päivänä. Vaahdota täytteen kerma, lisää siihen tuorejuusto ja sokeri. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja Spritellä, levitä päälle ensin lakkahilloa ja sitten
kermaseosta. Kostuta ja täytä toinenkin väli. Kostuta myös päällimmäinen levy. Laita kylmään vetäytymään suojattuna vierailta hajuilta ja mauilta. Myös kinuskikuorrutuksen voi tehdä tarjoamista edeltävänä päivänä muutaman tunnin vetäytymisen jälkeen.

Kinuskia varten mittaa aineet kattilaan ja keitä seosta hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes tippa kinuskia jää kakun päälle, eikä imeydy tailähde liikaa leviämään. Liruta kinuskia pikkuhiljaa kakun keskeltä
alkaen kakun päälle tasaisesti. Laita kylmään.

Tarjoilupäivänä vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Jos kakun reunat ovat epätasaiset (miten niin jos.... siis KUN), pursota kermaa aukkokohtiin ja tasoita vaikka veitsellä. Kerma on paljon helpompi
pursottaa tasaisempaan reunaan. Ja sitten vaan pursottamaan...

Kakku kannattaa ottaa lämpenemään vähän ennen tarjoamista, jotta kinuski pehmenee. Kannattaa myös olla terävä veitsi, jolla kakku LEIKATAAN.  Ei siis paineta päältä kakkulapiolla, kinuskin kanssa se
vain lyttää ja särkee kakun.