Sain työkaveriltani 'palasen' kesäkurpitsaa. Punnitsin sen, palanen painoi lähes 2 kg! Kesäkurpitsa on yksi suosikkivihannekseni, sitä voi lisätä lähes mihin vaan ja se on laihduttajan unelmaruokaa, kaloreita on sadassa grammassa muistaakseni 18. Sosekeitot ovat suosikkejani, tässä siis kesäkurpitsasta. Kiitos vaan P:lle!

194979.jpg

4-5 annosta

600 g  kesäkurpitsaa

15 cm  purjoa

3 isoa  perunaa

1 rkl  öljyä

7 dl  vettä

1  kasvisliemikuutio

vähän valkosipulijauhetta

vähän mustapippuria

3 rkl  vehnäjauhoja

2 dl  rasvatonta maitoa

0,5 tl  suolaa

100 g  kevyttä tuorejuustoa, esim. ruohosipuli

Pese ja paloittele kesäkurpitsa sekä purjo, kuori ja paloittele perunat. Kuullota purjoa öljytilkassa, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvisliemikuutio, valkosipulijauhe, peruna- ja kesäkurpitsalohkot. Keitä n. 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja mausta.

Sekoita jauhot maitoon ja lisää keittoon koko ajan sekoittaen (itse lisään pienen siivilän läpi, aina kun tahtoo kokkaroitua tuo maito-jauhoseos). Keitä hiljalleen muutama minuutti. Ota pois kuumalta levyltä ja lisää tuorejuusto. Sekoita, jotta juusto sulaa, älä enää keitä.

Tarjoa vaikkapa noiden ruisleseleipästen kanssa.