Sain työkaveriltani 'palasen' kesäkurpitsaa. Punnitsin sen, palanen painoi lähes 2 kg! Kesäkurpitsa on yksi suosikkivihannekseni, sitä voi lisätä lähes mihin vaan ja se on laihduttajan unelmaruokaa, kaloreita on sadassa grammassa muistaakseni 18. Sosekeitot ovat suosikkejani, tässä siis kesäkurpitsasta. Kiitos vaan P:lle!
4-5 annosta
600 g kesäkurpitsaa
15 cm purjoa
3 isoa perunaa
1 rkl öljyä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
vähän valkosipulijauhetta
vähän mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl rasvatonta maitoa
0,5 tl suolaa
100 g kevyttä tuorejuustoa, esim. ruohosipuli
Pese ja paloittele kesäkurpitsa sekä purjo, kuori ja paloittele perunat. Kuullota purjoa öljytilkassa, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kasvisliemikuutio, valkosipulijauhe, peruna- ja kesäkurpitsalohkot. Keitä n. 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja mausta.
Sekoita jauhot maitoon ja lisää keittoon koko ajan sekoittaen (itse lisään pienen siivilän läpi, aina kun tahtoo kokkaroitua tuo maito-jauhoseos). Keitä hiljalleen muutama minuutti. Ota pois kuumalta levyltä ja lisää tuorejuusto. Sekoita, jotta juusto sulaa, älä enää keitä.
Tarjoa vaikkapa noiden ruisleseleipästen kanssa.
Kommentit