Taas yksi makaronilaatikon muunnos. Yritän keventää tuota lihalinjaa soijarouheella, ja se onnistuukin varsin hyvin! Kukaan perheestä ei esitä valituksia.

999965.jpg

6-7 dl  tummaa makaronia (itse käytin Torinon Kaura plus -simpukkapastaa)

250 g  kalkkunan jauhelihaa 

1 dl  tummaa soijarouhetta

2 dl  vettä

2 porkkanaa raasteena

200 g  kesäkurpitsaa raasteena

2  sipulia

2 tl  suolaa

2 tl  broilerimaustetta

ripaus valkopippuria

2 tl  paprikajauhetta

3  munaa

1 prk  tomaattimurskaa + huuhteluvettä, että tulee yht. 5 dl

½ l  rasvatonta maitoa

Turvota soijarouhe vedessä. Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää soijarouhe sekaan. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa ja lisää ne paistinpannulle. Mausta seos hyvin. Minun versioni on aika miedonmakuinen, joten voit lisätä vaikkapa yrttejä. Ei haittaa vaikka liha-kasvismassa on ylisuolainen,  munamaito tasoittaa maut! Voitele isohko, laakea uunivuoka, kaada keittämättömät makaronit pohjalle, kaada päälle kuuma jauhelihaseos (ja huuhtele pannusta aromit pienellä vesitilkalla mukaan) ja sekoita tasaiseksi. Sekoita munamaito ja tomaattimurska ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa tunnin verran.