Halusin tehdä kalapataa ja Ingmannilta löysin lupaavan ohjeen. Ohjeessa oli vettä aivan liikaa, joten ohjeen fraiche jäi lisäämättä. Mutta maku tässä keitoksi muuttuneessa padassa oli kuitenkin kohdallaan. Laitan vähän vinkkiä tuonne ohjeen joukkoon, jos tosiaan pata onnistuisi minultakin seuraavalla kerralla! Tämä annos on iso, koska en enää ehdi tehdä joka päivä uutta ruokaa.

387049.jpg

400 g  pakasteseitä

2 porkkanaa kuutioina

1 purjosipuli viipaloituna

2 sipulia hienonnettuna

10-12  perunaa

1 l  vettä (tämän vähentäisin puoleen, ainakin aluksi)

1 kalaliemikuutio (jos käytät koko vesimäärän, laita 2 kuutiota!)

0,5 dl  vehnäjauhoja liuotettuna tilkkaan vettä

200 g  Levittyvää Polar-juustoa, tilli-kurkku (ohjeessa oli 50 g yrttisulatejuustoa)

1 dl  Creme fraichea (tätä en siis lisännyt)

tilliä

Laita kasvikset, liemikuutio ja vesi kattilaan. Kuumenna, lisää vehnäjauholiuos ja keittele 7-8 minuuttia. Lisää kohmeiset kalapalat ja keitä vielä viitisen minuuttia. Anna juuston sulaa joukkoon ja lisää vielä tilliä. Nautitaan ruisleivän kanssa.