Nyt olisi pitänyt olla joko puolet vähemmän jauhelihaa tai puolet enemmän pekonia. Eli toisin sanoen pekonin maku jäi liian vaisuksi. Mutta kannattaa kokeilla!

230431.jpg

400 g  kevyttä jauhelihaa (mutta tosiaan vähempikin riittää!)

2 sipulia

2 dl  ruiskorppujauhoja

2,5 dl  vettä

1 muna

1 tl  suolaa

1 pkt  pekonia

Laita pekoni paistumaan pilkottuna pannulle. Turvota korppujauhot vedessä. Pilko sipuli. Lisää korppujauhoseokseen muna, suola ja sipuli sekä jauheliha. Kun pekoni on rapeaa, kaada ylimääräinen rasva pois. Laita pekonipalat vielä kuivumaan talouspaperille. Sekoita pekonit jauhelihataikinaan. Muotoile pellille pieniä lihapullia, paista niitä 200 asteessa puoli tuntia (tai kunnes ovat kauniin värisiä). Ripotin valmiille pullille vielä yrttisuolaa, kun tuntuivat vähän vähäsuolaisilta. Maistuvat hyvin vaikka haudutettujen sipuleiden kanssa, siinä tulee kastikekkin samalla. Ohje löytyy kasvisruoista.