HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE LUKIJOILLENI!

Olen aina pitänyt ruokaisista salaateista, enkä koskaan ole ollut erityisen hyvä tekemään niitä. Tai siis ohjeita on ollut vaikea löytää, kaikissa on joko majoneesia tai hirveästi öljyä. Nyt löysin Raisiolta reseptin, joka oli kyllä todella hyvää! Lapsetkin tykkäsivät. Käytin tähän loput ostamastani kylmäsavulohesta. Tein vähän pienemmän annoksen kuin ohjeessa, mutta tässä ohje niinkuin se on.

416921.jpg

1 l  vettä

1 kasvisliemikuutio (hups, itse keitin ilman!)

2 dl riisiä (käytin täysjyvää)

Marinadi:

0,5 dl  rypsiöljyä

2 rkl  hunajaa

2 tl  sokeria

0,5 tl  sinappia

3/4 tl  suolaa

1 valkosipulin kynsi (käytin jauhetta...)

rouhittua mustapippuria

hienonnettua tilliä

Muut aineet:

250 g  kylmäsavustettua kirjolohta (minulla oli suhteessa vähemmän)

2 maustekurkkua

100 g  pakastemaissia

100 g  pakastehernettä (kun tätä ei ollut, korvasin herne-maissi-paprikalla)

0,5-1 kerä jäävuorisalaattia

Keitä riisit kypsäksi. Jäähdytä. Sekoita marinadin aineet ja lisää riisin joukkoon. Anna marinoitua kylmässä peitettynä muutama tunti, mieluiten yön yli. Kuutioi lohi ja kurkut pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki salaatin ainekset. Vuoraa astia salaatilla ja asettele riisisalaatti tarjolle. Oho, huomasin vasta nyt, että jäävuorisalaattia ei pitänytkään pilkkoa ja sekoittaa joukkoon. No, eipä haitannut!