Glorian ruoka & viini lehdestä löysin hauskan idean helpottamaan tarjoilua suurelle väelle (tai pienelle perheelle pakkaseen). Mielestäni resepti itsessään kaipaisi hieman kehittämistä, mutta tekotapa on mielestäni käytännöllinen. Pihvejä tulee paljon nopeasti. Ohje on tuossa alla niin kuin se oli lehdessä (ja suluissa on omat mielipiteeni...niitä on aika paljon, huomaan!)

150552.jpg

1,5 kiloa jauhelihaa (itse laitoin 'vain' 1,2 kg)

1 dl korppujauhoja (laittaisin itse enemmän, nestettä irtosi aika paljon)

2 dl ruokakermaa (itse laitoin rasvatonta maitoa)

3 dl raastettuja punajuuria (olisin laittanut tuoreita, vaan kun ei ollut)

1,5 dl kurkkurelissiä (onko sipulikurkkusalaatti sama asia?)

3 rkl kapriksia (ei maistuneet pihveissä, laittaisin enemmän. Itse murskasin ne.)

3 kananmunaa (eikö mulla ole tähän mitään mielipidettä?)

4 tl suolaa (tuntuu paljolta, mutta olisin itse laittanut enemmän, vaikka laitoin vähemmän lihaa)

1 tl mustapippuria (laitoin pippurisekoitusta)

Pinnalle ruiskorppujauhoja

Eli turvota korppujauhoja ruokakermassa. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Ja nyt se uutuus tässä reseptissä:

Painele mureketaikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle korkeareunaiselle uunipellille. Leikkaa/painele taikinaan veitsellä ristikkäin niin, että muodostuu paloja. Ripottele päälle ruiskorppujauhoja (tavallisetkin käy, mutta ruis on terveellistä!). Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 20 - 30 minuuttia.

Tosiaan uunissa levy kutistui ja luovutti lähes kaiken punavärinsä nesteeksi. Veikkaan, että olisi auttanut, jos olisin käyttänyt tuoretta punajuurta ja lisännyt taikinaan korppujauhoja. Vaan heti en pääse uudestaan kokeilemaan, pakkasessa on vielä kahdeksi kerraksi!

Ai juu, tarjoile sitten paistetun sipulin kera.