Teki mieli jotain iltapalaa. Katselin kaappeja ja sieltä löytyi läksiäispaketista tullut pesto ja tomaattitapenadepurkit. Minulla ei niiden käytöstä ole aiempaa kokemusta, joten ajattelin ottaa varman päälle ja tehdä niistä patonkia. Oikein hyviä tulikin, yllättäen pidin vielä enemmän tomaattipatongista, vaikka ennakkoon olisin veikannut perstoa.

413979.jpg

5 dl  vettä

2 pss  kuivahiivaa

1 tl suolaa

4 dl  rouheisia sämpyläjauhoja

n. 8 dl  hiivaleipäjauhoja

1 pieni prk pestoa ja tapenadea

Tee hiivataikina normaaliin tapaan. Kohotuksen jälkeen kauli puolet taikinasta levyksi. Levitä pesto levylle ja rullaa. Katkaise vielä keskeltä kahtia kahdeksi patongiksi. Tee sama tapenaden kanssa, patonkeja tulee siis 4. Tee vinot viillot patonkeihin, kohota ja paista 225.