Hauskaa Vappua kaikille!!

Löysin Me-lehden kirjahyllyn takaa (oli siellä pari villakoiraakin, ties kauanko raukkaparat olivat olleet loukussa). Siitäpä löytyi ohje, joka tehdessä muokkautui loppujen lopuksi ihan eri ruuaksi. Tähän sopisi melkein paremmin ihan tavallinen savulohi, olen varmaan syönyt  viime aikoina vähän liikaa kylmäsavulohta =)  Hyvää oli kumminkin...

534076.jpg

3 dl  vettä
1 tl  suolaa
½ tl  valkopippuria
1 sipuli
pätkä purjoa
1 porkkana
puolikas kesäkurpitsa (n. 150 g)

1,5 dl  tummaa pikariisiä
1 pussi pakastepinaattia
150 g  kylmäsavulohisiivuja
1 dl  maitoa
2 munaa
1-2 dl kevyttä juustoraastetta

Silppua sipulit ja raasta vihannekset. Kuullota sipuleita ja porkkanaraastetta öljytilkassa. Lisää riisit, vesi ja suola. Keitä n. 8 minuuttia. Lisää jäiset pinaattipalat keittoajan loppupuolella kattilaan. Sekoita lohisiivut ja kesäkurpitsaraaste joukkoon ja kaada voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito ja kaada vuokaan. Ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia. Lisänä vaikkapa etikkapunajuuria.