Ja kiitos kaikille blogini lukijoille ja kommentoijille viime vuoden jutusteluista. Ilman kommenttejanne ei tätä blogia viitsisi pitää, joten toivotan ne jatkossakin tervetulleksi!

Kokeilin tätä painonvartijoiden keksiohjetta ja aivan sattumalta honasin, että näistä tulee tosi kivoja kirahveja täplineen. Tätä ideaa voi tietysti soveltaa johonkin muuhun taikinaan, taikka vaihtaa korintit suklaahippuihin, jos ei niistä välitä. Kivoja vaikka lasten synttäreille! Meillä ainakin lapset olivat innoissaan.

321601.jpg

120 g  margariinia

1 dl  sokeria

1 muna

1 sitruuna

30 g korintteja

4 dl  vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Pese sitruuna. Raasta sen keltainen kuori ja purista mehu. Lisää mehu, kuoriraaste ja korintit taikinaan.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla pikkuleipiä ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Minä kyllä paistoin lähemmäs 10, ja olivat jo kypsiä. Ohjeen mukaan pipareita olisi tullut 24, mutta minulla tuli 33 ja nämä olivat mielestäni suuria, joten painonvartijoilla on aika isot piparit... =)