Ensinnäkin pahoittelut että en ehdi nykyään kommentoida juuri täällä saati sitten muissa blogeissa! Ihan mahdotonta menoa tämä kesäaika. Olen ollut töissä viimeiset kolme viikkoa ja tiedättekö mitä, mieheni on oppinut sillä välin kokkaamaan! Olen aina vaan tehnyt itse ruuat, mies on grillannut ja korkeintaan tehnyt uunimakkaraa. Nyt vaan olen antanut hänelle ohjeen ja hän on tehnyt jo vaikka mitä! Ihanaa tulla kotiin kun ruoka on valmiina! Mutta nyt asiaan:

 

Jauhelihakastike on mieheni herkkua. Äitinsä valmistamana siis. Olen tehnyt sitä vaikka millä tavalla, mutta en yllä anopin tasolle. Joka tapauksessa mukavaa kevennystä soosiin saa kesäkurpitsalla. Lapset kehuivat miten hyvää ruokaa ja mieskin tykkäsi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

784072.jpg 

 

400 g  kevyttä jauhelihaa (possua meillä yllättäen…)

2  uutta sipulia varsineen

0,5 dl  vehnäjauhoja

4 dl  vettä

1 dl  kevyttä kasvisrasvavalmistetta (voi käyttää vettä, mutta oli ylimääräinen tilkka kaapissa)

1  kesäkurpitsa raasteena (300 – 400 g)

Mausteeksi suolaa, yrttisuolaa, ketsuppia, sinappia, näitä heittelin maun mukaan.

 

Ruskista jauheliha hyvin, lisää silputut sipulit (ei vielä varsia!) ja pyörittele vielä muutama minuutti. Lisää jauhot, ruskistele jonkin aikaa. Lisää vesi ja kasvisrasvasekoite sekä osa mausteista. Keittele 5- 10 minuuttia (minkäverran sattuu olemaan aikaa….).Raasta kesäkurpitsa ja lisää se jossainvälissä mukaan hautumaan. Viimeiseksi tarkasta maku ja lisää silputut sipulinvarret. Nautitaan uusien pottujen kera.