Miehelläni on tänään 40-vuotis syntymäpäivä. ONNEA!! Miehellä on koko viikonloppu töitä, joten pidimme eilen vain pienet synttärit hänen sisaruksilleen. Tänään illalla availemme sitten paketteja ja syömme eilisestä jääneitä herkkuja ihan oman perheen kesken. Niin ja katsotaan tietysti formuloita!

Tällä voileipäkakkuohjeella tein ihka ensimmäisen voileipäkakkuni kymmenisen vuotta sitten. Ohje on pysynyt matkassa, koska se on helppo ja herkullinen. Minä en yleensä ota leivistä reunoja pois, koska mielestäni reunat antavat ihan hauskan ulkonäön ja ne pehmenevät kyllä kun kakun kostuttaa ja antaa maustua. Kaikki te jotka luulette voileipäkakun tekemisen olevan jotenkin vaikeaa, kokeilkaapa tätä!

Antakaa armoa koristelun suhteen, se ei ole mitenkään vahvin lajini =D

718973.jpg

2 pkt paahtoleipää (esim iso paahto, mielellään eri lajeja)

kostutukseen laktoositonta maitojuomaa

Tahna 1:

n. 250 g  suikaloitua kalkkunaleikettä

200 g  ruohosipuli tuorejuustoa (kevyttä hylaa)

2 rkl  laktoositonta maitojuomaa

puolisen nippua persiljaa hienonnettuna

Tahna 2:

n. 15 cm  purjoa pieneksi silputtuna

1-2  kuutioitua maustekurkkua

200 g  tuorejuustoa, esim.ruohosipuli tai pippuri, jos tykkäät tulisemmasta

Sekoita tahnat omissa kulhoissaan. Kaada laakealle lautaselle maitoa vähän kerrassaan. Laita leipäviipale maitoon, nosta ylös ja valuta enin maito pois. Laita tarjoiluvadille maitopuoli ylöspäin. Nämä leivät ja tahnat riittävät kakkuun, jossa on kuusi palaa leipää pohjana. Tee ensimmäinen kerros ja levitä päälle kalkkunatahnaa, huom, ei mitään paksua kerrosta! Toisen kerroksen päälle kasvistahnaa, ei paksua kerrosta. Molempia tahnoja riittää kahteen kerrokseen.

Jos haluat, päällystä kakku vielä tuorejuustolla, minä en yleensä! Koristeeksi hedelmiä, kalkkunaleikettä, persiljaa, kirsikkatomaatteja...