Löysin vanhasta Kotivinkistä tämän ihanan, keliaakikoillekkin sopivan ohjeen. Tein tätä ruoaksi, mutta oli kyllä kylmänä jälkikäteen melkein vielä parempaa. Sopisi vallan mainiosti kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Suosittelen! Täytteen kinkun voisi vaihtaa vaikkapa katkarapuihin.

1027343.jpg

½ kg  jauhoisia perunoita

4 keltuaista

50 g  kevyttä, voimakasta juustoraastetta

suolaa, pippuria

4 valkuaista

Täyte:

200 g  tuorejuustoa (käytin kevyttä ruohosipulista)

1 (puna)sipuli silppuna

puolikas punainen paprika silppuna

200 g  saunapalvisuikaleita

Kuori ja keitä perunat. Soseuta perunat ja sekoita joukkoon keltuaiset ja juustoraaste. Mausta seos suolalla ja pippurilla (maista!). Vaahdota valkuaiset ja nostele ne perunaseokseen. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin vartin verran.

Valmista täyte, eli sekoita ainekset keskenään. Minä varalta kuullotin sipulin, mutta se ei ole välttämätöntä.

Levitä jäähtyneen levyn pälle täyte ja pyöritä rullaksi. Koska me söimme ruokana, kuumensin tätä uunissa vielä, mutta tosiaan kylmänä oli tosi herkkua!