Olen tehnyt jauhelihasta, tomaatista ja kesäkurpitsasta perunan kanssa laatikkoa usein, mutta ajattelin kehitellä siitä vähän toisenlaisen ruuan. Tästä tulikin oikein makoisaa, mutta kyllä ne potut olisi voinut viipaloida tuonne joukkoonkin, sen verran nestettä irtoaa. Mutta maku on tärkein, tyttö veteli niin innoissaan, että koko peruna oli syömättä kun soosi oli jo masussa! Vinkki muuten mihin tahansa jauheliharuokaan: kun raastat kesäkurpitsan joukkoon, ronkelikaan muksu ei sitä huomaa...

209549.jpg

ainakin 5 annosta (jos perunaa lisänä):

1 kesäkurpitsa (n. 300 g)

400 g  vähärasvaista jauhelihaa

1 prk  tomaattimurskaa

3 sipulia

1-2 tl valkosipulijauhetta tai kynsiä

pippurisekoitusta

2 tl  suolaa

1 tl  paprikajauhetta

1 tl  yrttisuolaa

0,5-1 tl karria

(yrttimausteet käyvät myös hyvin)

Päälle kastike:

2 rkl öljyä

2 rkl  vehnäjauhoja

5 dl maitoa (riittäisi varmaan 4 dl...)

valkopippuria rivaus

1 tl  suolaa

1-2 dl  kevyttä juustoraastetta

ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli. Tällä välin raasta kesäkurpitsa. Lisää lihan joukkoon tomaattimurska ja mausteet, ketsuppikin tekisi terää, samoin ehkä 2 rkl vehnäjauhoja suurustamaan...(Tämähän elää näköjään koko ajan...). Jätä kastike hautumaan (voit lisätä kesäkurpitsatkin jo tässä vaiheessa, itse laitoin ne vasta kun toinenkin soosi oli valmis).

Valmista maitokastike, eli sekoita jauhot kuumaan öljytilkkaan. Lisää maito ja kuumenna sekoittaen koko ajan kunnes sakenee. Keitä muutama minuutti, lisää mausteet valmiiseen kastikkeeseen ja juustoraaste myöskin.

Kaada uunivuokaan ensin jauhelihamössö ja päälle valkokastike. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Samalla paistuvat uuniperunat, joille tämä toimii oivasti kastikkeena.