Tämä on yksi vanhoista rakkaista ohjeistani (eli siis ajalta kun kokkaaminen oli pakkopullaa, ja jokainen onnistunut ruoka oli juhlimisen arvoinen Tapaus!). Sain tämän ohjeen eräältä Sirkalta, joka oli lyhyen aikaa työtoverinani.

218950.jpg

tästä riittää meidän perheelle pariksi kerraksi:

n. 700 g  possun ulkofilettä (muukin liha käy, mutta ostan aina tarjouksesta tätä pakkaseen sen vähärasvaisuuden ja erinomaisen monikäyttöisyyden takia)

2  sipulia

5 dl  vettä

2 liemikuutiota

maustepippureita

laakerinlehti

Poista lihasta näkyvä rasva ja paloittele se noin 3x3 paloiksi. Paloittele myös sipuli. Ruskista lihapalat pienessä rasvatilkassa. Lisää sipulit ja pyörittele niitä hetki. Lisää vesi, kuutiot ja mausteet. Hauduta puolisen tuntia. Silläaikaa:

3-4  porkkanaa

pala  lanttua  (iso pala, lanttu on ihanaa tässä!)

pala  juuriselleriä

pala  palsternakkaa

Kuutioi juurekset haluamasi kokoisiksi paloiksi, lisää ne hautuneeseen pataan ja kypsennä vielä 20 - 30 minuuttia.

Tätä voi tietenkin muutella mielensä mukaan, kuvassa olevassa on esim. punaista paprikaa. Sen voi lisätä vähän myöhemmin, niin ei muussaannu.

Lisänä ehdottomasti keitettyjä perunoita. Etikkasäilykkeet käyvät myös hyvin. Jos 'lirukastiketta' on liian vähän, voi lientä lisätä, samoin suolaa, jos maku on liian vaimea. Liemi saa maistua vähän suolaiselle, muuten ei maistu miltään kun se imeytyy perunoihin.