En erityisemmin pidä lanttulaatikosta, joten olenkin tehnyt tätä sen sijaan. Tästä pidän kovasti, lienee perua lapsuudesta, mummin lanttukukosta... Ohje on Me-lehdestä.

314263.jpg

1 kg  kuorittuja lanttuja

1  sipuli

1,5  tl  suolaa

ripaus valkopippuria

0,5 dl  siirappia

30 g  kevyttä Oivariinia

1 pkt Myllyn Paras peruna-ruistaikinaa

Leikkaa lanttu ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sipuli ja viipaloi puolikkaat. Pane viipaleet suureen kulhoon, ripottele suola ja pippuri päälle ja sekoita hyvin. Anna seistä huoneenlämmössä puolesta tunnista tuntiin. Sulata taikina sillä aikaa.

Kaada kasvisviipaleet isoon, voideltuun uunivuokaan. Valuta siirappi päälle ja vedä jääkaappikylmästä rasvasta ohuita lastuja pinnalle. Kauli 2/3 taikinasta kulhon kokoiseksi levyksi ja nosta se lanttuviipaleiden päälle. Pyöritä lopusta taikinasta esim. ohuet kierteiset nauhat ja nosta ne koristeiksi. Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Alenna lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä noin 1,5 h. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka vaikka foliolla.