Suosin tummia- ja täysjyväpastoja, joten olen ohittanut tuorepastahyllyt tyystin. Nyt kuitenkin silmäni osuivat täytettyihin tortellineihin ja paketti päätyi kärryihin. Mietin sitten pitkään mitä niistä oikein tekisin. Päädyin soppaan. Ihan hyvää tuli.

233789.jpg

Heittelin sekaan vähän mitä kaapissa oli, eli:

3 porkkanaa

noin yhden ison perunan verran bataattia

1 sipuli

puolikas punainen paprika

reilusti purjon vihreää osaa

1 l  vettä

1 liemikuutio

1 tl  yrttisuolaa

pippurisekoitusta

ketsuppia

1 tlk  kidneypapuja

250 g  kinkkutäytteisiä tortellineja

persiljaa ja ruohosipulia, basilikaa

Suikaloi kasvikset. Laita ne kiehumaan maustettuun veteen. Keitä n. 8 minuuttia. Lisää pavut, kiehauta. Lisää tortellinit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, näissä 3,5 minuuttia. Laita keittoon silputtua persiljaa ja ruohosipulia, mausta halutessasi basilikalla.