Ostin kalkkunan juhlafileen, jonka paistoin uunissa. Oli tosi hyvää. File oli suuri, joten jäljelle jääneen noin puoli kiloa käytin hernesoppaan. Kevensin keittoa myös käyttämällä reilusti porkkanaa. Ei tullut niin hyvää kuin joulukinkusta tehty, mutta makoisaa kuitenkin. Eipä tule paljon enää kaupan hernesoppaa syötyä, jopa poikani moitti sitä taannoin, kun kiireessä piti tehdä valmista. Hän on ennen ollut sitä mieltä, että kaupan on parempaa.

504240.jpg

500 g herneitä

1,5 - 2 litraa vettä

muutama laakerinlehti

2-3 liemikuutiota

maustepippureita

2 isoa sipulia

½ kg  porkkanaraastetta

n. ½ kg  kypsää kalkkunafilettä

(suolaa)

Liota herneitä vedessä yön yli. Laita kattila levylle ja keitä herneitä mausteineen noin tunti. Lisää silputtu sipuli ja porkkanaraaste sekä kalkkunapalat. Keitä vielä puolisen tuntia (tai kunnes on hernesoppamaista...). Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa.