Koko ateria uunissa samaan aikaan. Eli murekerulla vaan pellille niinkuin hyvin mahtuu ja perunat ja sipulit ympärille. Murekerullat on yksi suosikeistani.

222693.jpg

Mureketaikinan tein tällä kertaa sipulikeittoaineksista. Rouhaisin vähän pihvimaustemyllystä makua mukaan.

Kasvisseos:

n. 400 g kasviksia pieneksi pilkottuna/raastettuna (nyt laitoin 1 sipulin, pätkän purjoa, 1 porkkanan, 2 punajuurta ja palan juuriselleriä)

1 tl  yrttisuolaa

50 g  Koskenlaskijaa

murekkeen päälle seesaminsiemeniä

Kuullottele kasviksia pienessä rasvatilkassa muutamia minuutteja. Lisää suola ja juusto. Hämmennä kunnes juusto on sulanut. Jätä vähän jäähtymään.

Vinkkinä muuten, että mureketaikina kannattaa tehdä hyvissä ajoin ja pitää jonkin aikaa jääkaapissa tekeentymässä. Massa on paljon helpommin rullaantuvaa.

Taputtele mureketaikina leivinpaperin päälle noin 1-2 cm paksuksi levyksi. Levitä kasvistäyte tasaisesti kuten kääretorttuun. Kääri rullaksi käyttäen leivinpaperia apuna (jotkut voitelevat paperin ensin öljyllä, jotta irtoaa paremmin, mutta en ole koskaan viitsinyt ja aina on irronnut). Nosta paperin avulla pellille, tätä samaa paperia ei kyllä voi käyttää paistamisessa enää, jos samaan aikaan kypsentää perunat, sen verran on lähmääntynyt. Ripota vielä rullan päälle seesaminsiemeniä koristeeksi.

Lisänä paistoin siis puoliksi leikattuja pottuja, jotka oli kieritetty öljyssä, suolassa ja paprikajauheessa, sekä lohkottuja sipuleita. Sipulit kypsyvät uunissa ihanan suussasulaviksi, niitä ei tarvitse edes öljytä tai maustaa.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Lisäkkeeksi tietenkin salaattia.