Tai viiden, eli Perheenäidin Perunainen Pekoni-Punasipuli Piiras. Tästä piti koko perhe, ilmeisesti pekonilla on taianomainen vaikutus sipulin makuun! Nami.

377028.jpg

Pohja:

2,5 dl  ruisjauhoja

0,5 dl  vehnäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

1 dl  kylmää vettä

0,5 tl  suolaa

50 g  juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet. Lisää kylmä vesi ja margariini. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:

1 pkt  pekonia

2 isoa  punasipulia

200 - 300 g  peruna-sipulisekoitusta

1 prk  kevyttä kermaviiliä

2 munaa

100 g  Keiju ruohosipulin makuista tuorejuustoa

pari desiä tuoretta persiljaa silputtuna

n. 1 tl  suolaa

Saksi pekoni kylmälle paistinpannulle ja laita levy päälle. Ruskista pekoni hyvin ja kaada siitä ylimääräinen rasva pois. Lisää pannulle silputtu punasipuli (jätä muutama rengas koristeeksi) ja hauduttele muutama minuutti. Sulata mikrossa perunasipulisekoitus ja lisää pannulle. Sekoita. Ota pannu pois levyltä. Sekoita kermaviili, kananmunat, tuorejuusto, suola ja persilja keskenään.

Taputtele taikina piirasvuokaan. Kaada pekoni-sipuli-perunasekoitus pohjalle ja tasoita. Kaada päälle muna-kermaviili-tuorejuustoseos tasaisesti. Koristele piiras punasipulirenkailla. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Lisäksi paljon salaattia!