Osallistun tällä marraskuun ruokahaasteeseen.
Tässä on soijarouhetta, tomaattia, sipulia, kesäkurpitsaa, juustoa, basilikaa.... suosittelen niille, jotka eivät vielä ole uskaltautuneet soijarouhetta kokeilemaan!
Täyte:
1½ dl tummaa soijarouhetta
1½ dl vettä
2 tl yrttisuolaa
1-2 rkl basilikaa
½ tl karria
1 tl valkosipulia
1 iso sipuli
4 tomaattia kuutioina
10 cm kesäkurpitsaa kuutioina
1 prk tomaattipyrettä
vähintään 1 dl ketsuppia (Tällä kertaa Heinz)
Liemi:
3 kananmunaa
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
1-2 dl kevyttä, voimakasta juustoraastetta
1 tomaatti viipaleina
Pohja:
2,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
50 g juoksevaa margariinia
Aloita täytteestä. Sekoita soijarouheen sekaan mausteet ja vesi. Anna turvota. Kuullota sipulisilppua öljytilkassa. Lisää tomaatti- ja kesäkurpitsakuutiot. Anna "kiehua" jonkin aikaa, jotta liika neste haihtuu. Lisää pyre ja ketsuppi sekä soijarouhe. Anna kuplia hetkisen. Maista! Jätä jäähtymään. Sekoita munamaidon ainekset.
Sekoita kuivat aineet. Lisää kylmä vesi ja margariini. Sekoita nopeasti taikinaksi ja taputtele piirakkavuokaan. Lisää päälle soijarouhekastike ja muna-kerma-juustoseos. Nostele varovasti vähän sekaisin. Lisää päälle ohuen ohuita tomaattiviipaleita. Kypsennä 175 asteessa noin 45 min. Peitä foliolla jos uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ja nauti!!
Kommentit