
1 dl sokeria
1 muna
3 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja (minä laitoin siis enemmän, ainakin 1-2 desiä lisää)
Koristeeksi
nonparelleja tai koristerakeita
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Vatkaa joukkoon siirappi.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voit sekoittaa lopuksi kädellä koska taikina on paksua. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Jaa taikina neljään osaan. Leivo osista tangot ja leikkaa kukin tanko 15 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä kämmenen päällä sormella vähän matalammiksi. Kastele pinta nonparelleihin tai koristerakeisiin ja pane pellille leivinpaperin päälle. Jätä väleihin vain vähän tilaa koska piparipallot eivät leviä paistettaessa. Paista leivonnaiset uunin keskiritilätasolla 10-12 minuuttia. Piparipallot sopivat pakastettaviksi.
Kommentit