Minä en tee IKINÄ ruokaa missä on smetanaa. Tai en tehnyt ennen tätä! Oli pakko kokeilla, kun Valion ohje oli niin helppo ja nopea. Tuli minun makuuni todella hyvää. Ja perunaletut sitten... Kokeilkaapa itse! Ei tullut valituksia lapsiltakaan.

165241.jpg

Kalapata noin viidelle:

2,5 dl  vettä

0,5  kalaliemikuutiota

2 rkl  sitruunamehua

2 pss (yht 500 g)  pakaste kasvissuikaleita

1 tl  valkosipulijauhetta

0,5 tl  rouhittua mustapippuria

0,5-1 tl  karria

1 prk  smetanaa (Itse käytin Ingmanin 100 g, Valiolla lienee suurempi?)

300 g  kirjolohta paloina (Itse kaivoin pakastimesta uunilohen loput, jonka olin maustanut paprikajauheella, valkopippurilla ja tillillä. Tämä antoi varmaan lisämakua)

150-200 g  katkarapuja

Lisää kiehuvan kalaliemeen sitruunamehu, kasvissuikaleet, mausteet ja smetana. Keitä 10-15 minuuttia. (Tällä välin voit alkaa paistaa perunalettusia). Lisää kypsät lohipalat ja katkaravut kypsään pataan ja kuumenna vain vähän, etteivät ravut sitkisty. Ripottele tarjotessa tilliä pinnalle. (Jos käytät raakaa kalaa, niin lisää se kypsymisen puolessa välissä).

Perunaletut:

4  munaa

1 prk  Valion fraichea 5 %

1 dl  vettä

1 pss  Mielihyvä-perunahiutaleita

2 rkl  vehnäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

1 tl  suolaa

2 rkl  ruohosipulia

Sekoita taikinan ainekset. Paista Oivariinissa (Olen kaikkiin ohjeisiin kirjoittanut Voimariini, vanha mikä vanha...) noin 1-1,5 cm pakusuisia lettuja.