Tässä viimeinen synttäritarjottavani, ohje on RuokaPirkasta. Hedelmäinen rahka sopii ihanasti pullaan.

193964.jpg

4 dl  maitoa

50 g  hiivaa

2 dl  sokeria

1,5 tl  suolaa

1 rkl  kardemummaa

1  kananmuna

150 g  margariinia

n. 12 dl  vehnäjauhoja (tämä oli ainakin minun jauhoillani reilusti liian vähän!)

Täyte:

1 tlk (250 g) maitorahkaa

0,5 dl  kermaa (laitoin maitoa)

1 dl  sokeria

1 rkl  vaniljasokeria

1 rkl  vehnäjauhoja

1  muna

2 rkl  limetin mehua (käytin sitruunaa)

ohjeessa oli limetin raastettu kuori, mutten laittanut...

2 tlk (á 420 g) aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä (minulla oli 1 aprikoosia ja 1 persikkaa)

Bostonin voi voidella ja raesokerittaa, mutta minusta se on vähän turhaa ja sitäpaitsi koko hoito on niin rahkassa, että en tiedä minkä kohdan voitelisi (kokki mukaanlukien)!

Eli valmista pullataikina. Valmista täyte kohotuksen aikana. Sekoita kaikki täytteen ainekset, paitsi hedelmät, keskenään. Pilko hedelmät pieniksi paloiksi.

Kumoa kohonnut taikina pöydälle, vaivaa ja jaa se kahteen osaan. Kauli puolikas taikina n. 25 x 60 cm levyksi. Levitä päälle puolet rahkatäytteestä ja aprikooseista. Kääri levy rullalle pitkän sivun suuntaissti. Jaa käärö n. 15 yhtä sureen palaan. Varaudu rahkan tursuiluun.... Nostele palat leivinpaperille uunipellille niin, että niiden välissä on pieni kohoamisvara, ja että lopputaikinan palat mahtuvat myös (itselläni tuli pellillisen lisäksi 5 irtopullaa). Tee sama toiselle taikinaköntsälle. Kohota.

Jos haluat voitele ja raesokerita Boston. Paista 200-225 hieman keskitasoa alempana 15-20 minuuttia. Huomaa, että jos et voitele, pullan väri saa olla paljon vaaleampi kuin voidellun! Kun otat pullan uunista, jäähdytä sitä hetki uunipannussa ja vedä sitten papereineen isolle leikkuulaudalle/pöydälle. Leikkaa palasiksi jäähtyneenä.