Viime maanantaina tulin töistä kotiin. Normaalisti käyn tunnin lenkillä tai jumpassa päivittäin, mutta nyt oli kertakaikkiaan väsynyt olo. Lähinnä teki mieli ottaa känny käteen ja ottaa yhteys lähipizzeriaan. Päätin etten lähde mihinkään lenkille, vaan löhöän koko illan sohvalla! Sain kuitenkin tehtyä tätä leipägratiinia, joka korvasikin pizzan vallan mainiosti. Ripotin omaan annokseeni vielä oreganoa. Jos laittaisi vielä enemmän tuota meetvurstia, niin maku olisi vielä muhevampi, mutta jossain se laiskottelun ja mässäilyn raja tuli vastaan... Tämä oli hyvää ja sopi fiilikseen täydellisesti.

339104.jpg

1 iso sipuli

Oivariinia kuullottamiseen ja vuoan voiteluun

n. 200 g rouheista paahtoleipää (käytin Reilun Vehnä Plus 7 viipaletta)

4 tomaattia

130 g Polar 15-juustoraastetta (voi tietenkin käyttää voimakkaampaakin)

n. 60 g  kevyttä meetvurstia (HK:n 16 % on se ainoa oikea kevytmeetvursti)

2 munaa

3 dl  rasvatonta maitoa

n. puoli tl suolaa

pippuria, oreganoa

Silppua ja kuullota sipuli pienessä Oivariinitilkassa. Voitele uunivuoka kevyesti. Viipaloi tomaatit ja silppua meetvursti. Raasta juusto. Sekoita munamaito ja laita siihen mausteet. Paloittele leipäviipaleet vaikkapa 4 osaan. Laita yksi kerros viipaleita vuoan pohjalle. Levitä sipulisilppu päälle. Laita yksi kerros ohuita tomaattiviipaleita päälle (ja halutessasi oreganoa). Ripottele päälle puolet juustosta. Toistappa tämä. Valuta munamaito päälle ja painele hieman, jotta tasaantuu. Paista 200 uunissa n. 40 minuuttia. Ja lisänä salaattia.