Tätä Maku-lehden ohjetta oli ihan pakko kokeilla. Vähän kyllä kaipasi minusta kehittelyä, mutta idea on hyvä! Alla ohje pienin vinkein.

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

581221.jpg

 

2  punasipulia

6  marinoimatonta broilerin rintaleikettä (kannattaisi käyttää marinoituja, näin jäävät vähän mauttomiksi, minulla oli muuten 4 leikettä)

2 rkl  Oivariinia

Pippuria ja suolaa (laitoin 1 tl  suolaa, mikä oli aivan liian vähän, koska broitsut olivat marinoimattomia)

4 dl  mustaviinimarjoja (luulen että 2 dl olisi sopivampi määrä

4 dl  vettä

1 kanaliemikuutio (jos käyttää marinoimattomia, kannattaa laittaa samantien 2)

2 rkl  hunajaa

 

Kuori ja lohko sipulit. Ruskista broilerit kuumalla pannulla molemmin puolin. Lisää sipulilohkot ja kuullota muutama minuutti. Siirrä uunivuokaan. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää vuokaan mustaviinimarjat, kuuma kanaliemi ja hunaja. Hauduta 175 asteessa puolisen tuntia. Lisänä keitettyä täysjyväriisiä. Luulenpa, että tämä ruoka kävisi paremmin keitettyjen perunoiden kanssa, tuo kastike on niin ohutta, että ei sovi mielestäni riisin kanssa.