Lasteni herkkuruokaa on nakkikastike. Koska sitä ei kuitenkaan järin terveelliseksi voi kehua (vaikka teenkin aina kevytnakeista) niin välillä yritän sujauttaa vähän kasviksia joukkoon. Vähän poikani jupisi, mutta kaikki söivät loppujen lopuksi oikein hyvin. Papuja tuli hurautettua joukkoon koko pussillinen, joten vähempikin riittäisi.
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
turaus ketsuppia ja sinappia
suolaa, ainakin 2 tl, pavut ja ketsuppi vievät tästä makua
300 g kevyt nakkeja
1 pss vihreitä pakastepapuja (puolikas riittää vallan mainiosti)
Laita ensimmäisenä lisäkeperunat kiehumaan. Pilko sipuli ja kuullota sitä öljyssä. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoittele ja ruskistele muutama minuutti. Lisää hyvin sekoittaen joukkoon kylmä vesi. Lisää myös mausteet. Jätä kastike kiehumaan hiljalleen. Ruskista pilkotut nakit ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Pakastepavut voi laittaa sulamaan kuumalle paistinpannulle, levyn ei tarvitse olla päällä. Kun perunat ovat kypsiä, lisää pavut vielä kastikkeen joukkoon. Sitten vaan syömään salaatin kera
Kommentit