Lusikkaleivät ovat herkullisia, mutta niitä tulee tehtyä oikeastaan vaan pääsiäisenä. Tänään oli lomapäivä, joten tein jo valmiiksi pakkaseen.

483084.jpg

noin 45 kpl:

200 g voita tai margariinia

2 dl  sokeria

2 tl  vaniljasokeria

4 dl  vehnäjauhoja

2 tl  leivinjauhetta

vadelmahilloa

Sulata rasva paistinpannulla ja anna ruskistua hieman. Kaada hieman jäähtynyt rasva sokerien päälle leivontakulhoon. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa kunnes on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää jauho-leivinjauhoseos ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Muotoile teelusikan avulla pikkuleiviksi ja paista 200 asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi. Omassa uunissani tämä vei 8 minuuttia. Siinä mielessä tarkkaa hommaa, että eivät saa jäädä raaoiksi, mutta palaminen on tosi nopsasti edessä, jos ei vahdi. Jäähdytä. Täytä pienellä määrällä hilloa. Ripota tarjoillessa päälle tomusokeria.