Lusikkaleivät ovat herkullisia, mutta niitä tulee tehtyä oikeastaan vaan pääsiäisenä. Tänään oli lomapäivä, joten tein jo valmiiksi pakkaseen.
noin 45 kpl:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
vadelmahilloa
Sulata rasva paistinpannulla ja anna ruskistua hieman. Kaada hieman jäähtynyt rasva sokerien päälle leivontakulhoon. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa kunnes on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää jauho-leivinjauhoseos ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Muotoile teelusikan avulla pikkuleiviksi ja paista 200 asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi. Omassa uunissani tämä vei 8 minuuttia. Siinä mielessä tarkkaa hommaa, että eivät saa jäädä raaoiksi, mutta palaminen on tosi nopsasti edessä, jos ei vahdi. Jäähdytä. Täytä pienellä määrällä hilloa. Ripota tarjoillessa päälle tomusokeria.
Kommentit