Sain ystävältäni tämän ohjeen, ja täytyy sanoa että tuli tosi hyvää! Olen ollut vähän arka käyttämään hedelmiä lämpimissä ruoissa, mutta tästä sain rohkaisua. Kannattaa kokeilla! Kiitos vaan K:lle!!

187876.jpg

4-6 annosta

4 broilerin rintapalaa  (minulla oli 3 hunajamaustettua, määrä oli ihan sopiva)

kastike:

100-140 g  pekonia

1  sipuli

2  omenaa

1 prk  ananasta (laitoin paloja, en laittanut mehua)

2 rkl  vehnäjauhoja

n. 4 dl  vettä

laitoin lisäksi vajaan tl suolaa. Jos käyttää marinoimattomia broiskuja, niin lisäksi kastikkeeseen karria, suolaa ja pippureita. Hunajamarinoidut antoivat kivasti makua ilman mausteitakin.

Eli ensin kastike: Silppua pekoni ja laita se ruskistumaan. Silppua sillä aikaa sipuli sekä kuori ja raasta omput. Valuta pekonista ylimääräinen rasva pois (esim. tyhjään ananastölkkiin, ei viemäriin!) Lisää sipuli ja kuullottele. Lisää vehnäjauhot sekä omenaraaste. Sekoita hyvin ja kuumenna. Lisää vettä niin, että kastikkeesta tulee sakea. Lisää ananas ja suola. Anna kypsyä hetki. Laita broilerit uunivuokaan, älä käytä liian isoa vuokaa, jotta kastike peittää broilerit. Kaada se siis broilereiden päälle. Paista 175-200 asteessa reilu tunti.

Huom. samalla kypsyy riisikin uunissa, eli:

3 dl  tummaa riisiä

4,5 dl  vettä

2 dl  kasvisrasvavalmistetta/ruokakermaa

1 tl suolaa

kaikki uunivuokaan ja anna hautua samalla kuin broitsut.