Mietin pitkään synttärikakkuani ja päädyin viimein Brita-torttuun, jota en aiemmin ollut tehnyt. Sain siihen osittain vinkkiä ET-lehdestä, vaikka en kyllä lähesty ollenkaan eläkeikää...  Täytyy sanoa, että tuli aivan ihanaa! Mies ja vieraatkin pitivät kovasti.

188940.jpg

kakkupohja:

125 g  margariinia

1 dl  sokeria

2 keltuaista

1 dl maitoa

1,5 dl vehnäjauhoa

2 tl  leivinjauhetta

Päälle:

2 valkuaista

1,5 dl  sokeria

1 tl  vaniljasokeria

pähkinärouhetta (alkup. ohjeessa oli 60 g, mutta en tiedä oliko vaa'assani vikaa, mutta laitoin vain puolet mittaamastani määrästä, kun tuntui vallan hirmuiselta tuo määrä)

Täyte:

2,5 dl  vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna

mustikoita, olisiko ollut nelisen desiä

2 banaania siivuina

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Valkuaiset kannattaa panna jääkaappiin odottelemaan. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Yhdistä jauhot ja lisää seos vuorotellen maidon kanssa rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Tässä vaiheessa meinaa usko taikinan riittävyyteen loppua, vaan kyllä se riittää!

Vaahdota valkuaiset ja lisää loppuvaiheessa sokerit hiljalleen. Levitä vaahto taikinalevyn päälle varovasti, sitäkään ei passaa laittaa kovin paksusti. Ripottele pähkinärouhe päälle.

Paista levyä 175 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä levy, älä ala repiä sitä irti leivinpaperista. Kun levy on jäähtynyt, leikkaa se puoliksi ja laita se papereineen päivineen pakastimeen noin puoleksi tunniksi - tunniksi. Ota pohjat pakastimesta ja irrota ne varovasti leivinpaperista. Kokoa kakku tarjoiluastiaan: yksi pohja alle, sen päälle banaani viipaleet, mustikat ja vaniljavaahto. Sitten toinen levy päälle.