En meinannut tätä tänne ollenkaan laittaa, kun tuo kuvakin on vähän tylsä. Mutta sitten tyttäreni kysyi: Äiti mitä ruokaa tämä on? Kun vastasin ja kysyin sitten miten niin, niin hän sanoi: Kun tämä on niin hirmu hyvää. Tämä onkin kyllä, uppoaa koko perheelle.

242308.jpg

Meidän perhe (2 aikuista ja 2 lasta) syö tästä kaksi kertaa:

n. 1 kg  perunoita viipaleina tai suikaleina (itse suikaloin tällä kertaa yleiskoneella ja tuli parempaa mielestäni kuin viipaleista tehty)

perunoihin 1 tl  suolaa

3 sipulia

1 kesäkurpitsa (300 - 350 g)

400 g  kevyttä jauhelihaa

1 tlk  tomaattimurskaa

n. 2 dl  vettä

jauhelihamaustetta, suolaa, provencale-yrttiseosta

100-150 g  yrtti-pippurituorejuustoa

Halutessasi päälle kevyttä juustoraastetta ja maissisipsejä sekä ananasta (tätä en ole ennen laittanut, mutta nyt kokeilin kun Katariinalla oli niin hyvännäköistä ruokaa)

Eli sekoita 1 tl  suolaa suikaloitujen perunoiden joukkoon. Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaattimurska. Huuhtele murskapurkki parilla desillä vettä ja kippaa se mukaan. Anna porista sen aikaa kun raastat kesäkurpitsan. Lisää kastikkeeseen kesäkurpitsaraaste, tuorejuusto ja mausta se hyvin. Älä keitä enää.

Laita uunivuokaan kerroksittain perunoita ja kastiketta. Jos haluat, laita gratiiniainekset päälle. Paista 200 asteessa reilu tunti. Jos alkaa tummua liikaa (varsinkin jos gratinoit) peitä foliolla.

Tuhtia ruokaa, joten kaveriksi reilusti salaattia!!