Ostin jokunen aika sitten Myllärin ruisleipäainesta ja tein siitä ruispaloja. Koska vaiva oli aika suuri siihen nähden, että maistuivat aivan kaupan ruispaloilta, jäi pussi vähän unohduksiin. Nyt törmäsin tällaiseen ohjeeseen, jota oli aivan pakko heti kokeilla, kuulosti se niin oudolta. Nämä olivat tosi helppotekoisia ja lopputulos oli hyvää!

388387.jpg

15 sämpylää:

5 dl  vettä

25 g  tuorehiivaa

1 rkl  siirappia tai hunajaa

5 dl  mannasuurimoita (käytin kauramannaa)

4 dl  Myllärin ruisleipäainesta (hiivatonta, 2 kg:n pusseissa myydään)

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sen jälkeen muut ainekset vaikka puuhaarukalla sekoittaen, ei tarvitse vaivailla sen kummemmin. Seisota taikinaa kulhossaan tunnin verran (taikinaan tulee mieto happamuus).

Jauhota leivinpöytä hyvin ja lötkäytä taikina siihen. Leivo tangoksi ja leikkaa tangosta palasia. Ota lautaselle vähän mannasuurimoita ja painele leikkuupinnat suurimoihin. Laita nousemaan peitettynä leivinpaperin päälle pellille noin puoleksi tunniksi. Voitele vedellä ennen uuniin laittoa. Paista 240 asteessa noin 20 minuuttia. Peitä hyvin paiston jälkeen. Maistuu lämpimänä hyvin juuston kanssa.