Ei ole montaa ruokaa, mikä Anjalle ei maistu. Maksalaatikko on ollut yksi niistä. Kohtalon ivana molempien lastemme herkkua on tietenkin maksalaatikko. Koska pidän kuitenkin jauhemaksapihveistä, ajattelin ottaa härkää sarvista (jälleen kerran) ja kokeilla maksalaatikon tekoa itse (valmismaksalaatikkoa en kertakaikkiaan pysty syömään). Olipa yllättävän helppoa ja hyvää tällä Maku-lehden ohjeella. Lapset olivat tyytyväisiä, äiti onnistui tekemään melkein yhtä hyvää kuin ne toiset äidit siellä Saarioisilla, lautaset tyhjenivät pikavauhtia.

532275.jpg

1,5 dl  täysjyväriisiä
3,5 dl  vettä
1 tl  suolaa

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

1 iso sipuli silppuna
5,5 dl  maitoa
1 muna
350  jauhettua naudan maksaa
3 rkl  siirappia
1 tl  suolaa (voisi olla ehkä 1,5)
½ tl  valkopippuria
1 rkl  meiramia

Kypsennä sipulisilppua mikrossa minuutti. Sekoita kaikki aineet riisin kanssa sekaisin. Kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 h 15 min. Peitä tarvittaessa, jos uhkaa tummua liikaa. Tarjoa puolukkasurvoksen ja kaalisalaatin kanssa.