On syöty viime aikoina niin paljon uuniruokia, että teki hirveästi mieli keittoa. Tämä valmistuu nopsasti. Ja lihanhimoiset voivat lisätä joukkoon vaikkapa lihapullia.

185068.jpg

4-5 annosta:

1 litra  vettä

2  kanaliemikuutiota

1 tl  valkosipulijauhetta

1 prk  tomaattipyrettä

1,5 dl  tummaa makaronia (minunkin isot lapset innostuivat nalleista!)

1  sipuli

400 g  suikaloituja juureksia (minulla lanttua, porkkanaa, selleriä ja perunaa)

1 prk  valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

basilikaa

Suikaloi kasvikset (tai käytä pakastekasviksia, mutta maku on kyllä PALJON parempi 'oikeista' juureksista tehtynä. Itse pyrin käyttämään vain hätätilassa ja lisäkkeissä pakastekasviksia. Jos ohjeessa on pakastekasviksia, yleensä kokeilen niin ensimmäisen kerran ja jos tulee hyvää, jatkossa käytän tuoreita). Lisää kiehuvaan kanaliemeen juurekset, valkosipulijauhe ja pyre. Lisää makaronit kypsymisajan mukaan. Juureksia keitä n. 8 min. Tämän jälkeen lisää pavut ja basilika ja keitä pari minuuttia.

Lisänä maistuu esim. perunasalaatilla päällystetty ruisleipä.