Kokeilin talkkunapussista löytämääni ohjetta. Taikina oli todella helppo käsitellä. Nämä sopivat sellaiseen makuun, joka ei välitä hirmu makeasta  (maistuvat aika lailla Digestive-kekseille). Tuolla kuorrutteella sitä makeutta sitten saa, jos haluaa. Huomasin, että ovat parhaimmillaan vasta kuorrutusta seuraavana päivänä. Käyköhän nämä muuten keliaakikoille, talkkunahan on kauraa? Terkkuja äidille, joka ihastui näihin erityisesti!

188938.jpg

Ohje 100:lle (itse tein puoli annosta)

150 g  margariinia

2 dl  sokeria

1,5 dl  kermaa (käytin maitoa)

1 tl  soodaa (vahingossa hurautin tämän määrän puoleen taikinaan....)

4 dl  perunajauhoja

4 dl  talkkunajauhoja

Vaahdota margariini ja sokeri. Ohjeen mukaan olisi pitänyt kerma vatkata soodan kanssa erikseen vaahdoksi, en tiedä miksi, tietääkö joku? Minä sotkin soodan peruna- ja talkkunajauhoihin ja lisäsin seoksen ja maidon taikinaan. Muotoile pieniä kakkusia, ne eivät leviä. Paista 200 asteessa kauniin värisiksi.

Sekoitin kuorrutteen sitruunamehusta ja tomusokerista. Koristeena sokerihelmiä.