Kesällä kun ei tuota makkaraa muuten tule syötyä, niin tässäpä vähän vinkkiä =) Makkara nyt vaan on hyvää, ei siitä mihinkään pääse. Ohje on mukailtu Ruokalan ohjeesta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Siitäpä tulikin mieleeni, että olin tässä yksi päivä tekemässä makkarasoppaa ja olin ostanut tofu kasvisgrillereitä sitä varten. Eipä tullut sitä reseptiä Pakkopullaan, ei. Minä en koskaan heitä ruokaa pois, mutta nyt lensivät grillerit kompostiin ja vauhdilla. Eipä siitä sen enempää. Makkarat makkarana ja kasvikset kasviksina, ainakin meidän perheessä!!
2 sipulia (uudet varsineen)
2-3 porkkanaa
n. ½ varhaiskaali
1 rkl öljyä
1 prk tomaattipyrettä (pikku prk)
7 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
1 tl valkosipulirouhetta
1 – 2,5 dl makaronia, muodosta riippuen
1 pkt kevyttä lenkkimakkaraa
1 tlk kidneypapuja valutettuna
Suolaa tarvittaessa
Silppua sipuli, kaali ja suikaloi porkkana. Kuullota kasviksia öljytilkassa muutama minuutti. Lisää tomaattipyre, valkosipuli, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna. Lisää makaronit (tavallista makaronia riittää 1 dl, minulla oli jättimakaronia, joten laiton 2,5 dl). Keitä makaronin kypsymisajan mukaan puolet kypsymisajasta. Paloittele lenkkimakkara ja ruskista palaset. Lisää puolikypsään pataan makkarakuutiot ja valutetut kidneypavut. Kypsennä. Tarjoa raikkaan salaatin tai raasteen kanssa.
Kommentit