Muihin laatikoihin keitän ja raastan juurekset itse, mutta perunalaatikon saa mielestäni kätevimmin valmiista Oolannin pakasteperunamuusista. Tuote on siis pelkkää perunaa. Taisin jouluhötäkässä unohtaa kuvan ottamisen kokonaan, mutta ohje tässä (itse tein tämän kaksinkertaisena):
1 pss Oolannin perunamuusiainesta (pakaste)
2 dl vettä
2 dl maitoa
Valmista näistä aineksista muusi pussin ohjeen mukaan. Lisää:
1 rkl vehnäjauhoa
ja jätä huoneenlämpöön imeltymään noin kolmeksi tunniksi. Lisää sitten
1 muna
1,5 tl suolaa
4 dl maitoa
Sekoita puuroksi, kaada uunivuokaan. Laita päälle Oivariini nokareita ja paista 150 asteessa kolmisen tuntia. Paranee lämmitettäessä entisestään.
Kommentit