Muihin laatikoihin keitän ja raastan juurekset itse, mutta perunalaatikon saa mielestäni kätevimmin valmiista Oolannin pakasteperunamuusista. Tuote on siis pelkkää perunaa. Taisin jouluhötäkässä unohtaa kuvan ottamisen kokonaan, mutta ohje tässä (itse tein tämän kaksinkertaisena):

1 pss  Oolannin perunamuusiainesta (pakaste)

2 dl  vettä

2 dl  maitoa

Valmista näistä aineksista muusi pussin ohjeen mukaan. Lisää:

1 rkl  vehnäjauhoa

ja jätä huoneenlämpöön imeltymään noin kolmeksi tunniksi. Lisää sitten

1 muna

1,5 tl  suolaa

4 dl  maitoa

Sekoita puuroksi, kaada uunivuokaan. Laita päälle Oivariini nokareita ja paista 150 asteessa kolmisen tuntia. Paranee lämmitettäessä entisestään.