Tässä varsin oivallinen käyttötapa joulukinkulle, jos se alkaa pelkiltään jo kyllästyttää. Ohje on Kati Napan, tosin muuntelin sitä sen mukaan mitä kotoa löytyi, suluissa 'oikea' ohje.
Taikina:
50 g juoksevaa margariinia (75 g rasvaseosta 60 %)
3/4 prk kevyttä kermaviiliä (1/2 prk maitorahkaa)
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa (alkuperäisessä ei ollenkaan)
Täyte:
300 g paloiteltua joulukinkkua tai kalkkunaa
1 punasipuli (2-3 punasipulia)
1 pss Andalusialainen kasvissekoitus, pakaste (2 pss)
1 pss vihreitä pakastepapuja (ei ollenkaan tätä, tuota edellistä siis 2 pss)
1 muna
150 g kevyttä ruohosipulituorejuustoa (200 g maustettua tuorejuustoa)
n. 50 g levittyvää Polar-juustoa 9 % (1 dl kevytjuustoraastetta)
mustapippuria myllystä
0,5 tl suolaa
Valmista taikina, eli sekoita rasva ja viili (tai rahka) keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin. Kuullota sipulia teflonpannulla. Lisää joukkoon pakastevihannekset ja hetken päästä kinkkukuutiot. Pyörittele sekaisin ja anna lämmetä. Vatkaa munan rakenne rikki ja ota ruokalusikallinen erilleen voitelua varten. Sekoita muna ja juustot keskenään, ja sekoita seos hieman jäähtyneen kasvis-kinkkuseoksen kanssa. Levitä keraamiseen vuokaan. Kaulitse taikinasta levy kanneksi ja koristele haluamallasi tavalla. Nosta levy kanneksi ja voitele se munalla. Paista 225 asteessa kunnes kypsää, vajaat puoli tuntia. Maistuu hyvin rosollin kanssa.
Kommentit