Tässä varsin oivallinen käyttötapa joulukinkulle, jos se alkaa pelkiltään jo kyllästyttää. Ohje on Kati Napan, tosin muuntelin sitä sen mukaan mitä kotoa löytyi, suluissa 'oikea' ohje.

314305.jpg

Taikina:

50 g juoksevaa margariinia    (75 g rasvaseosta 60 %)

3/4 prk  kevyttä kermaviiliä     (1/2 prk  maitorahkaa)

1,5 dl  ruisjauhoja

1 dl  hiivaleipäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

0,5 tl  suolaa    (alkuperäisessä ei ollenkaan)

Täyte:

300 g  paloiteltua joulukinkkua tai kalkkunaa

1  punasipuli    (2-3  punasipulia)

1 pss  Andalusialainen kasvissekoitus, pakaste    (2 pss)

1 pss   vihreitä pakastepapuja   (ei ollenkaan tätä, tuota edellistä siis 2 pss)

1  muna

150 g  kevyttä ruohosipulituorejuustoa     (200 g  maustettua tuorejuustoa)

n. 50 g  levittyvää Polar-juustoa 9 %      (1 dl  kevytjuustoraastetta)

mustapippuria myllystä

0,5 tl  suolaa

Valmista taikina, eli sekoita rasva ja viili (tai rahka) keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin. Kuullota sipulia teflonpannulla. Lisää joukkoon pakastevihannekset ja hetken päästä kinkkukuutiot. Pyörittele sekaisin ja anna lämmetä.  Vatkaa munan rakenne rikki ja ota ruokalusikallinen erilleen voitelua varten. Sekoita muna ja juustot keskenään, ja sekoita seos hieman jäähtyneen kasvis-kinkkuseoksen kanssa. Levitä keraamiseen vuokaan. Kaulitse taikinasta levy kanneksi ja koristele haluamallasi tavalla. Nosta levy kanneksi ja voitele se munalla. Paista 225 asteessa kunnes kypsää, vajaat puoli tuntia. Maistuu hyvin rosollin kanssa.