Lindströmin pullat ja pihvit ovat tosi hyviä. Minulla oli paketillinen pekonia, jossa päivämärä lähestyi, joten laitoin sen taikinaan mukaan. Tai siis tein ensin puolet taikinasta ilman pekonia ja lisäsin puoleen taikinaan, jotta maku erottuisi. Kuva on raaoista pullista, jotta väri näkyy...
Tein tällä kertaa helposti näin:
400 g kevyttä jauhelihaa
1 prk kevyt kermaviiliä
1 pss sipulikeittoa
n. 1 dl ruiskorppujauhoja
1 muna
1 sipuli silputtuna
2 hyvänkokoista raakaa punajuurta raasteena
140 g pekonia
Ruskista pekoni hyvin ja valuta liika rasva pois. Turvota sipulikeittoaineksia ja ruiskorppujauhoja kermaviilissä. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pullia, siis ensin ilman pekonia. Kun taikinaa on noin puolet jäljellä, sekoita siihen paistetut pekonit ja jatka pullien pyöritystä. Kypsennä 200 asteessa kauniin värisiksi.
Kommentit