Ruokalassa tehtiin tällaista piirakkaa, jota oli aivan pakko kokeilla. Ruis on niin hyvää! Piirakka ei ollut ollenkaan niin makea, kuin pelkäsin, ehkä johtui siitä, että käytin mustikkaa kaksinkertaisen määrän.

Voi herrantähden, kävin täällä ja sain tuloksen:
A.N.J.A.: Aivovammainen Nolla joka Järkeilee ja Avustaa

Oikein Hauskaa Pääsiäistä kaikille pakkopullan "syöjille"!

485267.jpg

taikina:

200 g  margariinia

1 dl  sokeria

4 dl  ruisjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

täyte:

2 dl  mustikoita (itse laitoin 4)

2 rkl  ruisjauhoja (laitoin lisäksi 2 rkl perunajauhoja)

1 prk  kevyttä kermaviiliä

1 muna

1 dl  sokeria

1 tl  kardemummaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa hetki ja painele se piirakkavuoan pohjalle. Taikina oli kovin murenevaista, joten ehkäpä yhden desin jauhoja voisi vaihtaa vehnäjauhoihin?

Sekoita ruisjauhot mustikoiden joukkoon ja levitä taikinalle. Alkuperäinen 2 dl  on tosi vähän! Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Minusta piirakka alkoi näyttää kovin kypsältä jo vartin jälkeen, joten peitin sen ja alensin lämpötilaa. Ehkäpä voisi paistaa 175 asteessa. Tarjoiluun vaniljakastiketta taikka vaikkapa vaniljajätskiä.