Pitkään on mieleni tehnyt nakki-perusnasosevuokaa. Jostain syystä pelkäsin, että siitä tulisi kuivaa ja siksi etsiskelin mieleistäni ohjetta aika pitkään. Tämä on sovellettu Maku-lehden ohjeesta. Pojan mielestä tämä piti ehdottomasti laittaa "Pakkikseen". Mikäs siinä, poika kun nykyisin siirtää kuvat ja hyvässä lykyssä naputtelee ohjeetkin =D Kerrankin hommien ulkoistamisesta hyötyvät kaikki!

1239546734_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

4,5 dl vettä

1prk (2l/2 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kippari

1 pussi (600g) pakasteperunamuussiaineksia 

300 g kevytnakkeja

1 iso sipuli silppuna

1-2 rkl sinappia

1/2 dl persiljaa

Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa vesi-ruokakermaseos. Lisää perunamuusiainekset ( laita nestettä pakastemuusiaineksen ohjeen mukaan, minulla siis yhteensä 6 dl). Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Leikkaa nakit viipaleiksi. Ruskista ne, sekä silputtu sipuli. Lisää ne muusin joukkoon. Mausta sinapilla ja persiljalla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Paista uunin Keskiosassa 225 asteessa kunnes pinta on saanut väriä, n. 25 min. Ripota koristeeksi hienonettua persiljaa. Tarjoa raikkaan salaatin tai raasteen kanssa.