Nyt kun sain niin hyvää ruokaa tehtyä munakoisosta, niin ostin samantien enempää enää miettimättä fenkolia, joka on ollut pelottava kasvis myös. Fenkolini oli kovin pieni, joten se ei tässä maistunut kovin paljoa. Hyvää tuli, joten uskallan ehkä johonkin muuhunkin ruokaan sitä koittaa!
Tässä aika iso annos, mutta pienentää saa:
5 isoa perunaa (n. 700 g)
4 porkkanaa
pala selleriä
pala lanttua
1 pienehkö fenkoli
1 iso sipuli
1 l vettä
2 liemikuutiota
0,5 dl ketsuppia
töräys sinappia
10 cm kesäkurpitsaa
300 g kevytnakkeja
1 pkt nuudeleita
persiljaa ja ruohosipulia
Pilko kaikki kasvikset. Laita ne veden ja liemikuutioiden kanssa kattilaan kesäkurpitsaa lukuunottamatta. Keitä n. 7 minuuttia. Ruskista tällä välin nakkipalat. Laita sitten kattilaan ketsuppi ja sinappi, kesäkurpitsapalat, nakit ja murennetut nuudelit. Anna hautua muutama minuutti. Päälle reilusti persiljaa ja ruohosipulia. Jos haluat keittomaisemman, lisää veden määrää ja laita hieman suolaa.
Kommentit