Tähän ohjeeseen törmäsin Kulinaristin sivulla ja innostuin heti kovasti, koska en suuremmin pidä tavallisesta lanttulaatikosta.
300 g lanttua
1 iso sipuli
150 g juuriselleriä
200 g palsternakkaa
Noin 5 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa (käytin 10 % ruokakermaa)
1 dl maitoa
3 dl Emmental juustoraastetta
2 munaa
1/2 dl siirappia
1 1/2 tl piparkakkumaustetta
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1 tl suolaa
1/2 dl korppujauhoja
Pinnalle:
Noin 1/2 dl korppujauhoja
Kuori ja paloittele juurekset ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta keitinliemineen.
Kuumenna kattilassa kerma-maitoseos. Sulata siihen juustoraaste ja anna seoksen hieman jäähtyä.
Lisää juuressoseeseen kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista vielä onko suolaa ja mausteita riittävästi.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja tee pintaan kuvioita lusikalla.
Kypsennä 150-175 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Kommentit