Herkkua punajuuren ystäville! Punajuuri on ihan liian vähän käytetty juures ollakseen niin herkullinen kuin on. Kannattaa kokeilla. Maistuu ehkä paremmalta pastan kanssa, mutta nyt kokeilin riisi-ruissuurimoiden kanssa.

207186.jpg

400 g vähärasvaista jauhelihaa tai broilerin jauhelihaa

1-2  sipulia pilkottuna

n. 300 g  raakaa punajuurta raastettuna

2 rkl  vehnäjauhoja

3 rkl  sitruunamehua (vaikka pullosta)

5 dl  vettä

1 lihaliemikuutio

200 g  Olympia kevyt tilliä tai levittyvää Polar tilli-kurkkua

2 tl  sokeria

1 tl  suolaa

Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää punajuuriraaste ja jauhot, sekoittele hetki. Lisää sitruunanmehu, vesi ja liemikuutio. Keitä 10-15 minuuttia. Lisää juusto ja sekoita niin että sulaa. Älä keitä enää.

Maistuu perunamuusin, pastan tai riisin kanssa.